Buka ménu utama

Ari (162567) 2000 RW37 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.250, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�351992.

(162567) 2000 RW37
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/09/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1560
Peri 0.936
Sumbu semi-mayor 1248
Ékséntrisitas 0.250
Anomali rata-rata 333.1
Inklinasi 13.7
Bujur nodeu rumonjat 333.3
Argumén peri 133.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit