Buka ménu utama

Ari (162679) 2000 TK1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.572, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�276433.

(162679) 2000 TK1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/10/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1885
Peri 0.514
Sumbu semi-mayor 1200
Ékséntrisitas 0.572
Anomali rata-rata 179.3
Inklinasi 29.2
Bujur nodeu rumonjat 13.0
Argumén peri 167.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit