Buka ménu utama

Ari 2001 HG31 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.530, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396321.

2001 HG31
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2001/04/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.956
Peri 1.215
Sumbu semi-mayor 2.586
Ékséntrisitas 0.530
Anomali rata-rata 28.1
Inklinasi 6.2
Bujur nodeu rumonjat 36.9
Argumén peri 66.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit