Buka ménu utama

Ari (162911) 2001 LL5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.339, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�390822.

(162911) 2001 LL5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/06/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1613
Peri 0.796
Sumbu semi-mayor 1204
Ékséntrisitas 0.339
Anomali rata-rata 179.8
Inklinasi 8.0
Bujur nodeu rumonjat 281.9
Argumén peri 205.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit