Buka ménu utama

Ari 2001 OB36 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.619, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 123253.

2001 OB36
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/07/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.759
Peri 1.120
Sumbu semi-mayor 2.939
Ékséntrisitas 0.619
Anomali rata-rata 41.0
Inklinasi 42.7
Bujur nodeu rumonjat 113.0
Argumén peri 289.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit