Buka ménu utama

Ari (163015) 2001 UX16 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.368, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�123286.

(163015) 2001 UX16
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2001/10/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1939
Peri 0.895
Sumbu semi-mayor 1417
Ékséntrisitas 0.368
Anomali rata-rata 103.3
Inklinasi 10.6
Bujur nodeu rumonjat 213.4
Argumén peri 254.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit