Buka ménu utama

Ari (163051) 2001 YJ4 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.569, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�390822.

(163051) 2001 YJ4
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2001/12/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3565
Peri 0.978
Sumbu semi-mayor 2271
Ékséntrisitas 0.569
Anomali rata-rata 180.1
Inklinasi 9.3
Bujur nodeu rumonjat 247.8
Argumén peri 322.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit