Buka ménu utama

Ari (163081) 2002 AG29 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.203, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�251345.

(163081) 2002 AG29
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1308
Peri 0.866
Sumbu semi-mayor 1087
Ékséntrisitas 0.203
Anomali rata-rata 177.3
Inklinasi 11.5
Bujur nodeu rumonjat 212.9
Argumén peri 43.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit