Buka ménu utama

Ari (163249) 2002 GT mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.335, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�401372.

(163249) 2002 GT
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 291
Tanggal kapanggih 2002/04/03
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1795
Peri 0.894
Sumbu semi-mayor 1344
Ékséntrisitas 0.335
Anomali rata-rata 216.0
Inklinasi 7.0
Bujur nodeu rumonjat 201.8
Argumén peri 135.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit