Buka ménu utama

Ari 2002 GD11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.441, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372190.

2002 GD11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 291
Tanggal kapanggih 2002/04/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.070
Peri 1.191
Sumbu semi-mayor 2.130
Ékséntrisitas 0.441
Anomali rata-rata 306.9
Inklinasi 9.0
Bujur nodeu rumonjat 95.6
Argumén peri 200.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit