Buka ménu utama

Ari 2002 WC1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.578, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 123508.

2002 WC1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2002/11/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.054
Peri 1.084
Sumbu semi-mayor 2.569
Ékséntrisitas 0.578
Anomali rata-rata 193.7
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 42.2
Argumén peri 81.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit