Buka ménu utama

Ari (163692) 2003 CY18 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.411, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�376151.

(163692) 2003 CY18
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/02/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2153
Peri 0.900
Sumbu semi-mayor 1526
Ékséntrisitas 0.411
Anomali rata-rata 157.1
Inklinasi 7.2
Bujur nodeu rumonjat 114.4
Argumén peri 180.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit