Buka ménu utama

Ari 2003 DP13 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.543, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 390824.

2003 DP13
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2003/02/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.078
Peri 1.207
Sumbu semi-mayor 2.643
Ékséntrisitas 0.543
Anomali rata-rata 114.1
Inklinasi 9.8
Bujur nodeu rumonjat 326.7
Argumén peri 283.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit