Buka ménu utama

Ari (163732) 2003 KP2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.697, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�382112.

(163732) 2003 KP2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/05/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4666
Peri 0.834
Sumbu semi-mayor 2750
Ékséntrisitas 0.697
Anomali rata-rata 16.1
Inklinasi 44.6
Bujur nodeu rumonjat 193.4
Argumén peri 190.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit