Buka ménu utama

Ari 2003 SW222 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.248, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407255.

2003 SW222
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2003/09/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.073
Peri 1.249
Sumbu semi-mayor 1.661
Ékséntrisitas 0.248
Anomali rata-rata 163.9
Inklinasi 16.1
Bujur nodeu rumonjat 283.7
Argumén peri 165.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit