Buka ménu utama

Ari 2012 WP3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.384, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 377643.

2012 WP3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2010/03/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.908
Peri 1.295
Sumbu semi-mayor 2.101
Ékséntrisitas 0.384
Anomali rata-rata 236.8
Inklinasi 22.6
Bujur nodeu rumonjat 227.2
Argumén peri 141.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit