Buka ménu utama

Ari 2013 WT67 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.192, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409001.

2013 WT67
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2013/11/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1234
Peri 0.836
Sumbu semi-mayor 1035
Ékséntrisitas 0.192
Anomali rata-rata 245.2
Inklinasi 21.5
Bujur nodeu rumonjat 322.8
Argumén peri 99.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit