Buka ménu utama

Ari 2013 XK22 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.203, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�386694.

2013 XK22
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2013/12/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1258
Peri 0.833
Sumbu semi-mayor 1046
Ékséntrisitas 0.203
Anomali rata-rata 106.6
Inklinasi 7.0
Bujur nodeu rumonjat 268.4
Argumén peri 265.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit