Buka ménu utama

Ari 2014 FM7 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.291, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 368985.

2014 FM7
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/10/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.271
Peri 1.247
Sumbu semi-mayor 1.759
Ékséntrisitas 0.291
Anomali rata-rata 255.3
Inklinasi 19.0
Bujur nodeu rumonjat 109.8
Argumén peri 332.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit