Buka ménu utama

Ari 2014 EK24 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.070, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�402872.

2014 EK24
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2014/03/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1077
Peri 0.936
Sumbu semi-mayor 1007
Ékséntrisitas 0.070
Anomali rata-rata 287.6
Inklinasi 4.8
Bujur nodeu rumonjat 340.7
Argumén peri 63.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit