Buka ménu utama

Ari 2013 BY45 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.407, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 382641.

2013 BY45
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2010/04/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.973
Peri 1.254
Sumbu semi-mayor 2.114
Ékséntrisitas 0.407
Anomali rata-rata 196.0
Inklinasi 28.7
Bujur nodeu rumonjat 132.1
Argumén peri 330.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit