Buka ménu utama

Ari 2014 ED mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.638, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�378186.

2014 ED
Penemuan dan penandaan
Pamanggih WISE
Tempat kapanggih C51
Tanggal kapanggih 2014/03/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2533
Peri 0.560
Sumbu semi-mayor 1546
Ékséntrisitas 0.638
Anomali rata-rata 329.2
Inklinasi 21.8
Bujur nodeu rumonjat 75.0
Argumén peri 355.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit