Buka ménu utama

Ari 2014 KQ76 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.423, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409156.

2014 KQ76
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/05/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1434
Peri 0.581
Sumbu semi-mayor 1007
Ékséntrisitas 0.423
Anomali rata-rata 217.4
Inklinasi 4.8
Bujur nodeu rumonjat 128.0
Argumén peri 324.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit