Buka ménu utama

Ari 2013 SC25 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.648, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�383527.

2013 SC25
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/09/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2644
Peri 0.565
Sumbu semi-mayor 1604
Ékséntrisitas 0.648
Anomali rata-rata 286.4
Inklinasi 10.2
Bujur nodeu rumonjat 273.1
Argumén peri 237.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit