Buka ménu utama

Ari 2013 UE3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.226, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409167.

2013 UE3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2013/10/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1258
Peri 0.795
Sumbu semi-mayor 1026
Ékséntrisitas 0.226
Anomali rata-rata 145.7
Inklinasi 3.4
Bujur nodeu rumonjat 49.7
Argumén peri 117.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit