Buka ménu utama

Ari 2007 JF22 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.586, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 387522.

2007 JF22
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2007/01/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.875
Peri 1.272
Sumbu semi-mayor 3.074
Ékséntrisitas 0.586
Anomali rata-rata 324.0
Inklinasi 25.4
Bujur nodeu rumonjat 47.7
Argumén peri 125.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit