Buka ménu utama

Ari 2011 JT9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.519, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 397694.

2011 JT9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih CSS
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2011/04/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.090
Peri 1.295
Sumbu semi-mayor 2.693
Ékséntrisitas 0.519
Anomali rata-rata 120.1
Inklinasi 19.1
Bujur nodeu rumonjat 119.0
Argumén peri 185.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit