Buka ménu utama

Ari 2013 WY67 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.373, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�397705.

2013 WY67
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/11/27
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1843
Peri 0.842
Sumbu semi-mayor 1343
Ékséntrisitas 0.373
Anomali rata-rata 47.8
Inklinasi 19.8
Bujur nodeu rumonjat 64.0
Argumén peri 151.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit