Buka ménu utama

Ari 2014 KD91 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409200.

2014 KD91
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2010/04/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.637
Peri 1.075
Sumbu semi-mayor 2.356
Ékséntrisitas 0.544
Anomali rata-rata 73.4
Inklinasi 32.3
Bujur nodeu rumonjat 203.0
Argumén peri 234.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit