Buka ménu utama

Ari 1999 JO6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.497, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392574.

1999 JO6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LONEOS
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/05/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.859
Peri 1.298
Sumbu semi-mayor 2.579
Ékséntrisitas 0.497
Anomali rata-rata 118.7
Inklinasi 27.9
Bujur nodeu rumonjat 64.4
Argumén peri 250.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit