Buka ménu utama

Ari 2014 EW24 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.420, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409250.

2014 EW24
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/03/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1932
Peri 0.789
Sumbu semi-mayor 1360
Ékséntrisitas 0.420
Anomali rata-rata 183.1
Inklinasi 8.6
Bujur nodeu rumonjat 48.2
Argumén peri 342.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit