Buka ménu utama

Ari 2015 BA92 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.564, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�399075.

2015 BA92
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F5
Tanggal kapanggih 2015/01/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1770
Peri 0.493
Sumbu semi-mayor 1131
Ékséntrisitas 0.564
Anomali rata-rata 278.1
Inklinasi 17.3
Bujur nodeu rumonjat 116.7
Argumén peri 181.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.0

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit