Buka ménu utama

Ari 2015 FJ36 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.310, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�399076.

2015 FJ36
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F5
Tanggal kapanggih 2015/03/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1341
Peri 0.707
Sumbu semi-mayor 1024
Ékséntrisitas 0.310
Anomali rata-rata 265.0
Inklinasi 4.4
Bujur nodeu rumonjat 291.3
Argumén peri 98.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit