Buka ménu utama

Ari 2014 NB39 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.686, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�404273.

2014 NB39
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/07/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2825
Peri 0.526
Sumbu semi-mayor 1676
Ékséntrisitas 0.686
Anomali rata-rata 123.3
Inklinasi 17.0
Bujur nodeu rumonjat 218.5
Argumén peri 179.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit