Buka ménu utama

Ari 2013 RD32 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.521, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 409450.

2013 RD32
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/09/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.119
Peri 1.297
Sumbu semi-mayor 2.708
Ékséntrisitas 0.521
Anomali rata-rata 2.7
Inklinasi 11.6
Bujur nodeu rumonjat 170.2
Argumén peri 85.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.4

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit