Buka ménu utama

Ari 2014 GD45 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.469, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J70.

2014 GD45
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2014/04/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.094
Peri 1.118
Sumbu semi-mayor 2.106
Ékséntrisitas 0.469
Anomali rata-rata 21.1
Inklinasi 7.2
Bujur nodeu rumonjat 24.5
Argumén peri 239.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit