Buka ménu utama

Ari 2014 KF91 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.425, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-K12.

2014 KF91
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/05/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.047
Peri 1.229
Sumbu semi-mayor 2.138
Ékséntrisitas 0.425
Anomali rata-rata 22.4
Inklinasi 7.0
Bujur nodeu rumonjat 233.0
Argumén peri 34.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit