Buka ménu utama

Ari 2009 WC52 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.554, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPEC 2017-J70.

2009 WC52
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2009/11/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.921
Peri 1.124
Sumbu semi-mayor 2.522
Ékséntrisitas 0.554
Anomali rata-rata 9.8
Inklinasi 7.2
Bujur nodeu rumonjat 178.7
Argumén peri 149.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit