Buka ménu utama

Ari 2014 NF63 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.420, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 322311.

2014 NF63
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/07/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.911
Peri 1.190
Sumbu semi-mayor 2.050
Ékséntrisitas 0.420
Anomali rata-rata 35.6
Inklinasi 2.2
Bujur nodeu rumonjat 297.7
Argumén peri 325.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.1

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit