Buka ménu utama

Ari 2015 RT83 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.303, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 373589.

2015 RT83
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih H15
Tanggal kapanggih 2015/09/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.166
Peri 1.158
Sumbu semi-mayor 1.662
Ékséntrisitas 0.303
Anomali rata-rata 289.5
Inklinasi 12.2
Bujur nodeu rumonjat 316.2
Argumén peri 117.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit