Buka ménu utama

Ari 2014 UV33 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.413, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 339503.

2014 UV33
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2014/10/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.850
Peri 1.184
Sumbu semi-mayor 2.017
Ékséntrisitas 0.413
Anomali rata-rata 329.5
Inklinasi 8.8
Bujur nodeu rumonjat 115.8
Argumén peri 335.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit