Buka ménu utama

Ari 2015 UM67 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.687, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409547.

2015 UM67
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih K95
Tanggal kapanggih 2015/10/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2629
Peri 0.488
Sumbu semi-mayor 1558
Ékséntrisitas 0.687
Anomali rata-rata 10.0
Inklinasi 6.0
Bujur nodeu rumonjat 150.1
Argumén peri 132.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.9

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit