Buka ménu utama

Ari 2013 UP8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.618, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�403055.

2013 UP8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2013/10/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4107
Peri 0.971
Sumbu semi-mayor 2539
Ékséntrisitas 0.618
Anomali rata-rata 44.9
Inklinasi 47.8
Bujur nodeu rumonjat 55.2
Argumén peri 187.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit