Buka ménu utama

Ari 2013 TH5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.580, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 285779.

2013 TH5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2013/10/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.120
Peri 1.094
Sumbu semi-mayor 2.607
Ékséntrisitas 0.580
Anomali rata-rata 343.1
Inklinasi 24.9
Bujur nodeu rumonjat 271.2
Argumén peri 107.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit