Buka ménu utama

Ari 2014 BS32 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.217, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 377864.

2014 BS32
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2014/01/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.918
Peri 1.234
Sumbu semi-mayor 1.576
Ékséntrisitas 0.217
Anomali rata-rata 187.5
Inklinasi 11.6
Bujur nodeu rumonjat 335.0
Argumén peri 271.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit