Buka ménu utama

Ari 2014 QW296 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.354, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 327165.

2014 QW296
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih Y00
Tanggal kapanggih 2014/08/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.708
Peri 1.293
Sumbu semi-mayor 2.001
Ékséntrisitas 0.354
Anomali rata-rata 354.1
Inklinasi 9.8
Bujur nodeu rumonjat 88.7
Argumén peri 303.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.6

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit