Buka ménu utama

Ari 2014 QS439 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.365, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 392452.

2014 QS439
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/08/31
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.228
Peri 1.036
Sumbu semi-mayor 1.632
Ékséntrisitas 0.365
Anomali rata-rata 252.0
Inklinasi 11.5
Bujur nodeu rumonjat 87.5
Argumén peri 134.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.2

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit