Buka ménu utama

Ari 2015 AZ245 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.733, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�403089.

2015 AZ245
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2015/01/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3217
Peri 0.496
Sumbu semi-mayor 1857
Ékséntrisitas 0.733
Anomali rata-rata 267.9
Inklinasi 68.9
Bujur nodeu rumonjat 252.3
Argumén peri 357.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.8

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit