Buka ménu utama

Ari 2015 EZ mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.284, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�354525.

2015 EZ
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2015/03/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1752
Peri 0.977
Sumbu semi-mayor 1365
Ékséntrisitas 0.284
Anomali rata-rata 149.0
Inklinasi 13.2
Bujur nodeu rumonjat 185.5
Argumén peri 65.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit