(8567) 1996 HW1

Astéroid

Ari 1996 HW1 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.449, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 378667.

1996 HW1
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1996/04/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.965
Peri 1.126
Sumbu semi-mayor 2.045
Ékséntrisitas 0.449
Anomali rata-rata 23.5
Inklinasi 8.5
Bujur nodeu rumonjat 177.1
Argumén peri 177.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.3

BebentukanÉdit

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

RujukanÉdit

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluarÉdit